top of page
IMG_0075.JPG

Abby

​Graag stel ik me aan u voor...Ik ben Abby Lumpens. Sinds mijn zesde jaar maak ik muziek. Ik ben begonnen bij de KHM 1825, waar ik Es-klarinet leerde spelen. Waar andere kinderen na 1 a 2 jaar overschakelden naar de Bes-klarinet, ben ik altijd Es-klarinet blijven spelen, dat ik nog altijd met heel veel plezier doe.


Door de jaren heen groeide mijn interesse in muziek als vak. Het was weliswaar mijn grote hobby en passie, maar ik zag meer mogelijkheden dan alleen het maken van muziek. Ik kwam erachter dat muziek ook een prima hulpmiddel is om de ontwikkeling bij mensen (spelenderwijs) te ondersteunen. Vooral het werken met jongeren spreekt me erg aan. Ik krijg er energie van om vanuit de muziek mensen naar een hoger niveau te begeleiden.


Dat maakte de keuze voor het Conservatorium, docent muziek, daarom ook een logische keuze. Na vijf pittige jaren heb ik me bekwaamd in de orthopedagogische muziek beoefening (OMB). OMB is een manier van handelen waarbij muziek als doel en/of middel wordt gehanteerd. Als orthopedagogisch muziek beoefenaar ben ik primair gericht op relatievorming als basis voor het bevorderen en/of stimuleren van de muzikale ontwikkelingsmogelijkheden c.q. het welzijn van het kind.


Los van deze specialisatie vind ik het erg leuk om muziekles te geven binnen het onderwijs. Denk hierbij aan het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar onderwijs, naschoolse opvang, etc.. Daarnaast dirigeer ik in “mijn” harmonie ook het leerlingenorkest. De samenstelling is erg gevarieerd; de leeftijden variëren van 9 jaar tot 70 jaar! Wat de mensen in het leerlingenorkest gemeen hebben is de passie voor muziek en het leren muziek maken. Ik krijg er echt energie van om ze te zien groeien en steeds uitdagendere  stukken aan te bieden.


Wat ik heel belangrijk vind, is dat het plezier voorop staat. Alleen op die manier kun je vanuit een inspirerende omgeving en vanuit je comfort zone nieuwe dingen leren en je grenzen verleggen.

bottom of page